Privat

Vi tar ditt projekt från dröm till verklighet

För oss är kvalité och säkerhet vårt främsta fokus.

Här kommer vi uppdatera med info om tidigare utförda arbeten inom totalentreprenad


El i hemmet är något vi tar för givet Vi vet att vi är beroende av el för det mesta, men måste samtidigt inse att säkerheten måste tas på allvar. Hemmets olika elsystem måste hållas i gott skick och då är det alltid bäst att anlita en professionell elektriker. Det kan handla om installationer av vitvaror, el-centraler eller elpannor, men även enklare arbeten som dragning av nya kablar och uttag. 

El i utemiljöer ordnar vi i alla olika typer av installationsarbete som gäller utemiljöer. Vi har bland annat specialiserat oss på spa och poolinstallationer, där vi samarbetar med många poolbyggare och poolföretag som finns etablerade på marknaden idag. 

Vi erbjuder även hjälp med belysning och ljusdesign för att belysa era utemiljöer på bästa sätt. Med rätt belysning kan man både skapa en magisk känsla och kostnadseffektivt. 


Med belysningsautomation har vi helhetslösningar för att du ska kunna styra din belysning på ett enkelt och smidigt sätt, helt anpassat efter dina behov.

Smarthome & fastighetstyr för trygghet och förenkla din vardag. 

Med smarthome kan du skräddarsy dina personliga behov för att styra och anpassa hemmet så som du önskar. Med fastighetsyrning ger vi dig en helhetsövervakning så att du som fastighetsägare kan övervaka och styra fastighetens värme, ventilation, belysning och larm direkt från din telefon. 

Viktigt att tänka på

Vissa elarbeten måste utföras av en certifierad elinstallatör, som exempelvis nyinstallation av uttag, fasta ledningar och strömbrytare där starkström är involverat. 
Ibland uppstår elektriska problem i hemmet som kan orsaka onödiga risker och faror. Det kan i värsta fall innebära livsfara. Enklare fel kan ibland lösas på egen hand, men ofta är elproblem extremt farliga och kräver hjälp av en certifierad elektriker. Här är några exempel på el man ej får utföra på egen hand.


Fem typer av installationer de ej får utföra själv:
  1. Man får ej utföra fast installation på egen hand.
  2. Man får ej installera golvvärme eller värmekabel själv.
  3. Man får ej byta ett ojordat vägguttag mot ett jordat uttag, detta gäller även stickpropp.
  4. Man får ej gräva ner kabel under markytan.
  5. Man får ej installera fast utebelysning på egen hand. 

Du är alltid personligt ansvarig för alla typer av elinstallationer som du utför på egen hand. Det kan vara straffbart att utföra elarbeten du ej har behörighet för. Det kan även bli problem med försäkringen om det uppstår skador och det framkommer att elarbetet har utförts av obehörig person.

Även om det kan verka som en enkel sak att montera belysning utomhus så är el livsfarligt! Rätt kunskaper är oerhört viktigt och det är viktigt att alltid vidta försiktighet när det kommer till elsäkerhet. Det finns inte utrymme för att chansa inom el – det kan leda till dödsfall. 


Känner du dig det minsta osäker på vad du får göra eller inte får göra vad det gäller el? 

Kontakta oss för rådgivning på 08-590 8666 eller maila oss info@forsbergel.se


Vi hjälper dig med service, felsökning eller ny installation av el. 
Vi har en kompetens som innefattar det mesta inom el och vi sätter alltid kunden i första rummet. Företagets affärsidé är att vara ett fullserviceföretag som åtar sig alla uppdrag, stora som små.
Vi hjälper er också med idéer som kan spara pengar genom att utföra så energieffektiva och miljövänliga åtgärder som möjligt. Många av våra kunder är återkommande, men vi åtar oss naturligtvis också nya enstaka uppdrag.