Forsberg Elteknik

Viktigt att tänka på

Vissa elarbeten måste utföras av en elinstallatör, som exempelvis nyinstallation av uttag, fasta ledningar och strömbrytare där starkström är involverat. 
Ibland uppstår elektriska problem i hemmet som kan orsaka onödiga risker och faror. Det kan i värsta fall innebära livsfara. Enklare fel kan ibland lösas på egen hand, men ofta är el problem extremt farliga och kräver hjälp av en certifierad elektriker. Här är några exempel på el man ej får utföra på egen hand.

Fem typer av installationer de ej får utföra själv:
  • Man får ej utföra fast installation på egen hand.
  • Man får ej installera golvvärme eller värmekabel själv.
  • Man får ej byta ett ojordat vägguttag mot ett jordat uttag, detta gäller även stickpropp.
  • Man får ej gräva ner kabel under markytan.
  • Man får ej installera fast utebelysning på egen hand.

Du är alltid personligt ansvarig för alla typer av elinstallationer som du utför på egen hand. Det kan vara straffbart att utföra elarbeten du ej har behörighet för. Det kan även bli problem med försäkringen om det uppstår skador och det framkommer att elarbetet utförts av obehörig person.

Även om det kan verka som en enkel sak att montera belysning utomhus, är el livsfarligt! Rätt kunskaper är oerhört viktigt och det är viktigt att alltid vidta försiktighet när det kommer till elsäkerhet. Det finns inte utrymme för att chansa inom el – det kan leda till dödsfall. 
 
Känner du dig det minsta osäker på vad du får göra eller inte får göra vad det gäller el? 

Kontakta oss för rådgivning på 08-590 8666 eller maila oss info@forsbergel.se 

Vi hjälper dig med service, felsökning eller ny installation av el. 
Vi har en kompetens som innefattar det mesta inom el och vi sätter alltid kunden i första rummet. Företagets affärsidé är att vara ett fullserviceföretag som åtar sig alla uppdrag, stora som små.

Vi hjälper er också med idéer som kan spara pengar genom att utföra så energieffektiva och miljövänliga åtgärder som möjligt. Många av våra kunder är återkommande, men vi åtar oss naturligtvis också nya enstaka uppdrag